Zlodej ukradol zariadenie magnetickej rezonancie za 320-tisíc eur

28.05.2013 Košice

Košice 29. mája (TASR) - Zariadenie magnetickej rezonancie v hodnote 320.000 eur ukradol neznámy páchateľ spred skladu firmy v areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva na Tešedíkovej ulici v Košiciach. Ku krádeži došlo medzi 24. a 27. májom, a zlodej si odniesol aj 300-litrovú transportnú Dewarovu nádobu na kvapalný dusík v hodnote 10.000 eur. Informovala o tom dnes polícia.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin krádeže s trestnou sadzbou na 10 až 15 rokov," uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Neznámy páchateľ sa v tom istom čase vlámal aj do jednej z košických cestovných kancelárií. Na Hlavnej ulici v Košiciach, vylomil dvere a z priestorov kancelárie ukradol hotovosť 75 eur a vyše stokilový trezor. V ňom bola finančná hotovosť, stravné lístky, kľúče od prevádzky, pečiatky, platobná karta, účtovné a pokladničné doklady od firmy. Košickej spoločnosti spôsobil škodu za viac ako 15.000 eur. "V tejto súvislosti začali policajti trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže s trestnou sadzbou až na dva roky," konštatoval Szabó.

Policajti po páchateľoch a odcudzených veciach intenzívne pátrajú.
 

Vyberte región